Projecten

Dag van de academies: Lezing Frederic Geurts

Frederic Geurts, kunstenaar in hart en nieren, komt zijn passie delen bij ons in het atelier. Nationaal en internationaal verwierf Geurts naam en faam met zijn in situ installaties.
Enige jaren geleden schreef hij zijn eigen boek. Zaterdag 23 februari, in het atelier op onze locatie Het Heem, Schomstraat 8 in Heusden-Zolder

Hazenpad voor Domein Bovy

Kinderen ontwerpen nieuw Hazenpad voor Domein Bovy. In het kader van de grote opkuis en hersteloperatie Domein Bovy tovert de Gemeentelijke Academie voor beeldende kunsten uit Heusden-Zolder het oude kabouterpad om tot een mysterieus Hazenpad. De verbeelding van de kinderen en jongeren ligt aan de basis. Zij leveren de ontwerpen.

Herdenking WOI Tessenderlo

De margriet, symbool van liefde en vrede

Kleuteracademie Tessenderlo

In de kleuteracademie laten we kinderen op heel jonge leeftijd al kennismaken met de leefwereld van kunst. Voor kleuters vanaf 3 jaar.

Kweeniewakzie

Heusden-Zolder – Dit weekend stelden de leerlingen van de kunstacademie tijdens een modeshow hun artistieke kledingstukken voor. klik zeker eens op de titel om het filmpje te zien. HBVL

Woonzorgcentrum Heuvelheem

Verschillende bewoners in Woonzorgcentrum Heuvelheem in Tessenderlo keken vanuit hun raam dagelijks uit op een saaie grijze betonnen muur. De kinderen en jongeren van de tekenacademie in Tessenderlo brachten onder begeleiding van hun leerkrachten deze muur tot leven met speelse huisdieren en vogeltjes.

Tekenproject kasteel Meylandt

Een kunstwerk dat je het geliefde roze kasteel Meylandt door honderd paar ogen laat zien.

wereldlichtjesdag

De leerlingen van de Academie Muziek, Woord en Dans van Beringen brachten muziek en teksten. Naar aanleiding van Wereldlichtjesdag werden in Beringen de overleden kinderen herdacht. De opkomst was heel groot.

Workshops voor kinderen

De academie geeft tal van workshops voor kinderen en jongeren in scholen in de hele regio, op kunstmarkten en dergelijke. Honderden kinderen en jongeren krijgen zo de gelegenheid hun artistieke talenten te ontdekken of verder te ontplooien.

Zorghuis

Zorghuis Limburg in Koersel is ‘een tweede thuis’ voor mensen met kanker. Hier krijgen gasten de kans tot rust te komen tot zij zich klaar voelen om terug naar huis te keren. Zorghuis Limburg krijgt geen financiële steun van de overheid.